IJsclub Davos

De IJsclub van Nauerna draagt de naam Davos, is opgericht in 1929 en telt circa 500 leden.

Inlichtingen: P. Tambach
Nauernasche Vaartdijk 3
1551 PR Westzaan
telefoon: 075-6703217
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
website: www.ijsclubdavos.nl

 

"Rondom de Watertoren" 
 
Heerlijk schaatsen over de bevroren wateren van de polders rond de Assendelver watertoren. 45 Kilometers schaatsplezier en een heerlijke frisse blik op de prachtige natuur van de Zaanstreek. Langs Assendelft,Wormerveer, Westzaan en Nauerna. Over de Delft, de Nauernasche Vaart, door het magnifieke Guisveld, de Westzaner polder en het natuurgebied “De Reef”, waarbij je steeds het zicht op de watertoren behoudt. Je zal ook ondervinden dat wanneer je weer bijna bij dit markante punt bent en denkt dat de tocht erop zit, er nog één of meerdere lussen staan te wachten. Natuurlijk is het mogelijk onderweg de inwendige mens door koek en zopie te versterken! 

De organisatie van de schaatstocht “Rondom de watertoren” is in handen van een commissie, gevormd uit bestuursleden van de vier organiserende ijsclubs. Deze ijsclubs zijn IJsvereniging Assendelft, IJsclub Noordster uit Wormerveer, IJsclub Lambert Melis uit Westzaan en IJsclub Davos uit Nauerna. In deze vier plaatsen, zijn tevens de goed bereikbare opstapplaatsen waar u de tocht kunt starten.
"Het waterschap "Hollands Noorderkwartier" werkt graag mee aan het houden van deze tocht. Ter bevordering van deze recreatiesport heeft het waterschap onder enkele provinciale wegen een drietal opklapbare (kluun)vlonders laten aanbrengen. Dit moet ertoe leiden dat de tocht in de toekomst eerder gehouden kan worden. De betreffende kluunvoorzieningen zijn in december 2003 opgeleverd." (zie foto)    
  
Zoals elke winter staat de organisatie ook nu weer in de startblokken om deze prachtige tocht te houden. Bij het doorgaan van de tocht zullen we je graag op één van de vier opstapplaatsen begroeten.

Tot ziens in Assendelft, Wormerveer, Westzaan of Nauerna!
 
 
 

 

 
Banner